Rólunk

A megszállottak Klubjának tagjai egyénileg megvalósították azokat az álmaikat, melyeket gyerekkoruk óta tervezgettek. Világbajnokok lettek, hajójukkal megkerülték a Földet, vagy éppen felmásztak a világ legnehezebb csúcsaira, esetleg keresztül repülték a Szaharát.

Most ezek az emberek újra nekigyürkőznek, és megpróbálkoznak valami igazán nehéz dologgal: megkísérlik hittel feltölteni a csüggedőket, erőt adni az életbe belefásultaknak, de legfőképpen fellobbantani a tüzet azokban a fiatalokban, akik a jövő kutatói, művészei sportolói, vállalkozói lesznek. Ugyanakkor a klub tagsága olyan fiatalokkal gyarapodik, akik rendkívüli teljesítményekkel hívják fel magukra a figyelmet.

Kedves Érdeklődő!

A Megszállottak Klubja – amely 30 évvel ezelőtt Dr. Jakabházy László egyetemi tanár ötlete nyomán született - nevében hordozza a jó értelemben vett megszállottságot, ami a céljaink melletti kitartást, rendíthetetlen elkötelezettséget, akaraterőt és hitet fejezi ki. Minden tagunk példája ennek, hiszen kizárólag olyanok tartoznak közénk, akik a nem olimpiai sportágakban rendkívüli, nemzetközileg is jelentős eredményt értek el. Külön hangsúlyozandó, hogy ezeket az eredményeket munkánk, hivatásunk gyakorlása mellett, többnyire saját erőből, állami támogatás nélkül értük el. Ilyen tagjaink például, Bessenyei Péter műrepülő világbajnok, Kassai Lajos a magyar őstörténetet megelevenítő Lovasíjjászat sport megteremtője, Piroch Gábor világhírű kaszkadőr, Béres Alexandra fittness világbajnok, Kopár István és Gál József többszörös földkerülő vitorlázók, Polgár Judit a világ legjobb női sakkozója, vagy éppen Frank Tibor tábornok Spártai Hős, de közénk tartoztak Ferjáncz Attila autóversenyző, Erős Zsolt hegymászó és Monspart Sarolta a futás örök nagyasszonya, akik szellemiségét tovább visszük. Még ötven tagunk büszkélkedhet rendkívüli eredményeikkel, mindannyian nem csak kiváló sportemberek, hanem olyanok, akiknek egész munkássága példa értékű és az utánunk következőket is a jövőbe vezetik. A Megszállottak Klubja Tiszteletbeli Tagja volt haláláig Göncz Árpád, Köztársasági Elnök Úr is.

Közegünk a természet, itt zajlik aktivitásunk, amire különös gonddal figyelünk, óvjuk, hiszen földön, vízen, levegőben működünk. Kiemelt célunk a gyerekek motiválása, értékrendjük fejlesztése, ugyanakkor az idősebb generáció számára is igyekszünk példát mutatni, hogy az aktivitás, a tudás és az értékek átadása, nemcsak a jövő építése miatt fontos, hanem értelmet adhat életünk végéig.